Tom is groots in ICT

Van problemen oplossen tot nieuwe systemen onder de knie krijgen, Tom ‘engineert’ zijn eigen weg in ICT en doet dit voor ons al ruim 4 jaar op een grootse manier.

Wij kennen zijn superpowers

We kennen Tom al van toen we zelf nog klein waren als Komma Board. Dus we kennen zijn superpowers en bepalen samen waar we die het beste inzetten.

Tom is System Engineer

  1. SEA-invest

    Als system engineer zorg ik voor het onderhoud en vernieuwing van de infrastructuur. Mijn eerste project was de vernieuwing van een automatisch magazijn dat 24/7 beschikbaar moet zijn. Wat moest er precies gebeuren? Een migratie van Windows Server 2003 naar 2012, de integratie VDI in de bestaande Citrix Farm. Toevoegen virtualisatielaag (HyperV) om hardware onafhankelijk te zijn. Nadien draaide de software veel vlotter, zelfs bij hoge pieken. Als tweede project moest een overgenomen bedrijf geïntegreerd worden in de bestaande systemen. Challenge? De medewerkers mochten hier nauwelijks hinder van ondervinden. Mailrecords en domeinen overnemen, file servers synchroniseren, printservers en hun queues dubbel opzetten. Extra challenge? Het netwerkmatige! De ranges lagen allemaal zeer ver uit elkaar, waar de bilan niet zo goed mee om kon. Nu ben ik bezig met de redesign van de bestaande systemen. Geen evidente oefening, gezien nauwe integratie van alle systemen. Ik gebruik graag de spinnenweb metafoor voor deze omgeving. Als je aan één draadje trekt, komt het hele net mee. Zo ook, als je maar aan één systeem komt, kan je ervan uitgaan dat je een groot deel meetrekt. De focus van dit project: alles wat nog op 2003 draait omzetten naar 2012 (of beter 2016) zonder downtime. Impactanalyse van de fileservers met DFS was hierbij zeer belangrijk: waar wordt een specifiek bestand of pad gebruikt in de applicaties. Hierbij wordt goed nagedacht over high availibility, disaster recovery en redundancy.

  2. Eandis

    Bij Eandis was ik SPOC voor het design en de vernieuwing van de servers van het OPTI project. Dit project was de fase-out van server 2003. Ontwerpen van design schema's en de communicatie met de infrastructuur leverancier, waren mijn hoofdtaken. Na de migratie verzorgden we de early life support en schreven we manuals en scripts. Alles onder controle? Dan volgde de hand-over naar support. Zeer ITIL-driven dus! Ook was ik voor het "slimme-meter-project" infra SPOC voor de developers. Vragen zoals trage verwerkingen, packet drops, opzetten nieuwe dev servers, ... kwamen mijn richting uit.

Wat voorafging

In het middelbaar studeerde ik elektronica, mijn passie als kind. Deze passie ging over naar ICT: netwerken, programmeren... Bachelor in ICT was de logische “next step”. Na vijf jaar op mijn eerst job als sys-admin, bleef ik op mijn honger zitten. Tijd voor iets nieuw! Ik kwam uit bij Komma Board: een jong en dynamisch bedrijf. Ik mocht al snel op gesprek komen, het was liefde op het eerste gezicht. Ik voelde mij meteen thuis en heb dan ook niet getwijfeld na het voorstel!

Komma Board is anders! Je bent geen nummer. Meer nog, je stuurt je eigen carrière!