Dries zoekt afwisseling

Z’n werk met plezier doen, maar vooral een nieuwe uitdaging aangaan.

Wij zoeken de passende rol

Als analist blijft Dries z’n beste zelf. Alleen tijdens carnaval herkennen we hem niet meer.

Dries is financieel analist

  1. JBT

    Sinds oktober 2017 ben ik aan de slag bij John Bean Technologies in Sint-Niklaas als financieel analist. Ik rapporteer daarbij zowel aan de financieel directeur, als aan het management in de US. JBT maakt machines op maat die blikken en conserven vullen en sluiten. In mijn dagelijkse finance bezigheden zijn quasi 70% van mijn taken ad-hoc. Dit maakt mijn job afwisselend en boeiend. Geen ruimte dus voor eentonigheid. Ik ben onder meer verantwoordelijk voor het opstellen van het budget/forecast en de maandelijkse variantieverklaringen. Daarnaast maak ik de jaarrekening op en ben ik spoc voor de interne en externe audits. Heel specifiek, om maar 1 voorbeeld te noemen, ben ik nauw betrokken geweest bij een McKinsey audit. Maar daar blijft het niet bij. Opmaken van presentaties met de nodige financiële data voor de OR, maken van analyses op sales en marges en de bijhorende variantieanalyses zijn een leuke aanvulling binnen het takenpakket. Ik kom daarbij met heel veel verschillende zaken en mensen in contact. Mijn inzichten in de business worden enorm verruimd doordat ik de forecast tot in detail uitwerk. Verder adviseer ik de business en het management naar vooruitzichten toe en de stappen die het best ondernomen worden om verbeteringen aan te brengen. Kortom, ik ben nauw betrokken bij het doen en laten van het bedrijf. En dit is een absolute meerwaarde voor mij.

  2. Rio Tinto

    Diamanten, ze blijven fascinerend. Ik heb het geluk gehad om tien maanden deel uit te maken van een geweldig project in de Antwerpse diamantwijk. Als financieel controller bij Rio Tinto kwam ik voor het eerst in mijn carrière in contact met Hyperion Financial Management en Financial Data Management. Verder werd er Excel en Exact gebruikt. Met rechtstreekse rapportage aan de finance manager. De verantwoordelijkheid die ik kreeg over de afsluiting, deels accounting (berekenen en boeken van accruals en deferals) en deels voor de rapportering, sprak me geweldig aan. Handelingen zoals het maken van de nodige variantie analyses, reconciliaties, werken met master data, nakijken van kosten, balansen, capex en marketing kosten, werden aangevuld met maandelijks reviews in samenspraak met elke budgeteigenaar. Rio Tinto ging naar het einde van het jaar toe over op de karaat taks. Hiervoor hebben we verschillende nieuwe templates aangemaakt. Vervolgens werden deze getest om na te gaan of de correcte waarden werden gerapporteerd. Zonder het netwerk van Komma Board had ik deze ervaring wellicht nooit meegemaakt. Oh ja, als kers op de taart heb ik dan ook nog eens mijn opvolger, die er in vaste dienst kwam, mogen selecteren. Een leuke ervaring!

  3. DS Smith Packaging

    Mijn eerste project als consultant voor Komma Board was bij DS Smith Packaging. Ik kwam initieel terecht in het accounting team. Zonder overdracht werd ik meteen voor de leeuwen gegooid. Het gevarieerd takenpakket bestond uit het inboeken van facturen, banken, betalingen, aangevuld met de maandafsluiting, accruals, BTW, Intrastrat en statistieken voor de Nationale Bank. Dit alles in een SAP omgeving. Doordat sommige processen niet voldoende up-to-date waren, kon er niet efficiënt gewerkt worden. Al snel werkte ik een benchmark uit waaruit bleek dat er een massa werk was bijgekomen binnen het bedrijf. Op basis van mijn input werd er extra mankracht aangeworven, waardoor ik me verder heb mogen focussen op het in kaart brengen van de processen. Zeer boeiend overigens. Ik heb het project hier beëindigd met een pak meer automatisatie en efficiëntie. Ik moet jullie niet vertellen dat dit me veel voldoening gaf!

Wat voorafging

Ik studeerde een financiële richting omdat dit veel mogelijkheden gaf naar de toekomst toe. Ik had al wat ervaring vóór Komma Board opgebouwd als consultant. In mijn eerste opdracht als controller wist ik meteen: hierin wil ik me verder ontwikkelen. Ik kwam in contact met Komma Board en raakte al heel snel overtuigd van hun werkwijze. Consultancy spreekt mij aan omdat ik graag nieuwe bedrijven, culturen en mensen leer kennen. Telkens opnieuw veel bijleren en jezelf opnieuw kunnen bewijzen blijft mijn grootste drijfveer.

Komma Board geeft mij het gevoel trots te zijn op haar consultants. En ik, ik ben trots op mijn bedrijf!