Inge maakt het mooie weer

Geef Inge zon, en ze is goedgezind. Dus zoekt ze die op, en niet alleen in haar vrije tijd.

Wij zorgen voor zon

Samen met Inge bouwen we aan een carrière waar ze kan uitblinken. En als ze er tussenuit wil, naar de zon, dan maken we daar ruimte voor.

Inge is business controller

 1. Lantmännen

  Als business controller bij Lantmännen Unibake ben ik verantwoordelijk voor het uitbouwen van het S&OP proces. Dit heeft als doel om sales en operations beter op elkaar af te stemmen. Meer concreet houdt dit in dat ik de 13 maandelijkse S&OP meetings (drie product reviews, zeven demand reviews, twee supply reviews en een preliminary en executive meeting) coördineer. Ik ben trouwens de enige persoon die in alle 13 meetings aanwezig is. Verder bereid ik het financiële gedeelte van elke meeting voor waarbij de focus ligt op het dichten van de kloof met budget. Uiteraard werk ik doorlopend aan verbeteringen van het S&OP proces. Hiernaast lever ik nog vele ad hoc analyses op aan de business en assisteer ik in het forecast proces.

 2. Xeikon

  Bij Xeikon was ik als business controller Ops verantwoordelijk voor de maandafsluiting, en dit meer specifiek voor de voorraadbewegingen. Helemaal nieuw voor mij, dus een serieuze uitdaging. Het doel van deze opdracht was binnen een complexe omgeving ervoor te zorgen dat de rapportering bleef verder draaien. Alle data in verband met voorraad rapporteerde ik maandelijks, zoals ook de obsolescence cijfers, de kostprijsberekening van materialen, en het resultaat van de voorraadmutaties. Ik heb ook meegewerkt aan de verbetering van de scrapping procedure.

 3. MSD

  Tijdens dit project lag mijn focus op de financiële controle van de operating expenses. Ik verzorg de maandafsluiting, hoewel dit tegen het einde van het project al grotendeels in het Shared Service Center in Praag zat. De accruals berekenen doe ik ook, maar inboeken niet, dat gebeurt in India. Cost Center rapportering, zodat elk departement zijn operationele kosten kent, neem ik ook voor mijn conto. En uiteraard de forecast van de opex, daar hebben we met alle team leads regelmatig meetings over.

 4. Solutia

  Dan kwam Eastman op mijn pad, een Amerikaanse producent van folie voor veiligheidsglas en autoruiten. Hier heb ik één jaar gewerkt als consultant, en dat was ook ineens mijn favoriet project. De jobinhoud sprak mij op dit project echt enorm aan omdat het zo complex en uitdagend was. De collega’s waren ook wel superleuk. Voor mij was het ook nieuw om als cost accountant te werken. De grootste brok van mijn takenpakket was de maandafsluiting en het berekenen en inboeken van accruals in SAP. Verschillende rapporteringen rond maintenance kosten, utilities, etc hoorden er ook bij. Ook was ik verantwoordelijk voor de costing van de verschillende materialen die volgens een stappenplan in SAP moet worden gezet om de kostprijs te kunnen bepalen. Ofwel werd er een standaardkostprijs gehanteerd, als de productie in Gent zelf gedaan werd, ofwel de transfer price, als aankopen gedaan moesten worden in een ander land. De budgetronde heb ik ook meegedaan, onder de vorm van meetings met verschillende departementen om hun verwachtingen te checken. Ook een stocktelling bij Katoennatie heb ik bij Eastman eens mogen meemaken!

 5. Friesland Campina

  Bij Friesland Campina heb ik ongeveer zes maanden gewerkt als business controller en heb ik geholpen aan de maandafsluiting en rapporteringen uit SAP BW opmaken. Daarnaast zorgde ik voor het dagelijkse overview van de volumes met een extrapolatie en een vergelijking met budget en prior year voor alle merkproducten. Op weekbasis werden de verschillen grondig geanalyseerd tot op productniveau. Friesland Campina werkte met Marketing Tracker, waarin ik nieuwe klanten of nieuwe producten kon toevoegen en de volumes opladen bij forecasts en budget. Ik assisteerde ook bij het forecasting proces. De prijzenfile was een verschrikkelijk log Excel-bestand waar de kleinste wijziging veel te lang duurde. Powerpivots brachten de oplossing waarmee we nieuwe performante rapporten hebben gemaakt.

 6. Balterio

  Voor mijn tweede project trok ik naar West-Vlaanderen voor een viertal maanden en kon ik bij Balterio (producent van laminaatvloeren) een business controlling functie uitvoeren. Dagdagelijks trok ik een lijst van de verkochte goederen van de vorige dag. Daar moest ik alle rare items uit filteren en becommentariëren, bv een bepaald product wordt verkocht met prijs 0 omdat het om sample sales ging. Ik was ook verantwoordelijk voor de opvolging van de rebate agreements in SAP, en het opmaken van de credit nota’s die hun quota hadden gehaald. Dat kon bijvoorbeeld ook als er een participatie was in de reclamefolders van hun klanten. Ik heb een business case uitgewerkt i.v.m. de impact op de marges als er een prijswijziging zou plaatsvinden. Tijdens mijn laatste maand kon ik ook nog taken overnemen van een afwezige collega waaronder een deel van de maandafsluiting en rapportering.

 7. MSD

  In mijn eerste project bij Komma Board kon ik aan de slag bij MSD als Financial Analist. MSD is een dochtermaatschappij van Merck & Co, een Amerikaanse multinational in de farmaceutische sector. Het daily sales report voorbereiden was maar één van mijn taken. Dat rapport gaf een weergave van de gross sales per product en per product group met een extrapolatie naar de maand en een vergelijking ten opzichte van prior year en de forecast. Er werd ook een trend rapportering aan gekoppeld. Verder assisteerde ik bij het forecasting proces. Hoe meer we tegen het einde van het boekjaar kwamen, hoe belangrijker het werd om een goede analyse te maken van de actuals van de kosten ten opzichte van het budget en de forecast. Tenslotte had ik ook nog allerhande meetings met de business over de outstanding PO’s om de year-end accruals te kunnen aanleggen.

Wat voorafging

In het middelbaar wist ik al dat ik economie wilde studeren. Mijn studierichting toegepaste economische wetenschappen aan de KU Leuven met een major in finance & accountancy, was een logisch gevolg. Ik heb de overstap naar consultancy gemaakt omdat ik op mijn honger bleef zitten. Toen ik in 2014 een telefoontje kreeg van een jong consulting bedrijf dat nog op zoek was naar controlling profielen, dacht ik “dat spreekt me wel aan.” Na mijn gesprekken, was ik onmiddellijk overtuigd! Hier bouw ik verder aan m'n finance traject.

Bij Komma Board kan ik helemaal mezelf zijn. Zo stippel ik mijn eigen pad uit. En Lapland, dat was de max !