Benoît staat centraal

Anders dan anders: persoonlijk traject, ruimte voor nieuwe kansen. Teamgeest als consultant inbegrepen.

Wij zetten de lijnen uit

Laat ons aan de zijlijn staan, zodat Benoît zijn beste spel kan spelen. Transfer? Ja, als hij klaar is voor een nieuwe uitdaging.

Benoît is business controller

  1. Zambon

    In 2014 werd een nieuw product tegen Parkinson gelanceerd in Duitsland. Er werd vanuit HQ beslist dat de lokale administratie en finance in Brussel mee ging opgenomen worden – mijn rol dus. Gestart met aankopen, verkopen en banken om al snel door te groeien naar G/L: voorzieningen aanleggen, cost center rapportering, stock reconciliaties maken, payroll boekingen, btw-aangiftes, forecasts opmaken samen met de controller (year-end, cash flows…), assisteren bij de budgetronde, en de voorbereiding van de maandafsluit, inclusief rapportering. Deze heb ik in latere fase overgedragen aan Duitsland. Op dat moment kwam er een positie vrij als sales controller dewelke ik met 2 handen heb gegrepen. Sinds begin vorig jaar hebben ze me gevraagd om mee te werken aan een nieuw en super uitdagend project. Ik ben betrokken geweest vanaf de start van het project. Van de keuze van een nieuwe distributiepartner in Nederland tot de opzet van alle supply chain processen, zowel logistiek als warehousing. De opzet van dit proces heb ik gedocumenteerd en de logica vertaald in SAP. Zo zit ik al ondertussen iets meer dan 4 jaar bij dezelfde eindklant, en we hebben samen al voor heel wat uitdagingen en veranderingen gestaan. Ondertussen ben ik een meerwaarde voor hen omdat ik het bedrijf goed ken én ik blijf bijleren! En daarvoor word je consultant, toch?

Wat voorafging

In 2014 ben ik bij Komma Board gestart om een nieuwe twist te geven aan mijn carrière. Ik kon quasi direct starten als accountant bij Zambon, een farmaceutisch bedrijf, dat wereldwijd actief is. Iets totaal anders dan ik gewoon was. Ik kwam daarvoor uit een incasso-omgeving waar ik als junior algemene boekhoudtaken deed. Het contrast kon niet groter zijn. Vandaag word ik bij Zambon meteen betrokken bij de opstart van een nieuw filiaal in een ander land.

Komma Board dat is een open mindset, professionele opleidingsinitiatieven en vooral ook geweldige “randactiviteiten”, dat is toch eerder uitzonderlijk!